Paraşütle atlarken kullanılan birçok malzeme sizi basınçtan düşme riskiyle karşı karşıya kalacağınız durumlardan korumak için tasarlanmıştır. Paraşüt kemer nasıl takılır sorusuna geleceksek öncelikle bedeninize göre seçim yapmalısınız. Paraşüt kemerinizin arkasında bulunan metal tutamaçlarda aşınma olmadığında ve dikişlerin kopmadığından emin olun. Tokaların düzgün çalıştığını sizi tamamen kilitlediğinden ağırlık uygulayarak emin olmalısınız. Kullanacağınız kemerin sıkılığını ve dikişlerini kontrol edin. Cebinizde herhangi bir eşya varsa çıkarmalısınız.
Paraşüt kemerinizi önce omuzlarınızdan geçirerek kollarınıza geçirin sonrasında ilk önce göğüs kayışını bağlayın. Sonrasında ise bacak kayışınızı bağlamalısınız. Bacak kayışınız çok sıkı ya da çok bol olmamalıdır. Kayışların arasından yumruğunuzu geçirip çıkarttığınızda kolay şekilde çıkıyorsa çok gevşek, çok zor çıkıyorsa çok sıkı bağladınız demektir. Bu işlemden sonra bel kayışınızı kendinize göre hazırlayın. Sonrasında ise sırtınıza geçirdiğiniz bölümün kürek kemiklerinin arasında olmasına dikkat edin. Artık paraşüt kemer nasıl takılır sorusunun cevabını biliyorsunuz.
Paraşütle Atlarken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Öncellikle gerekli bütün ekipmana sahip olmanız gerekmektedir. Atlayış sırasında yaşanacak aksiliklerde ölüm riskini oldukça düşürürler. İlk defa paraşütle atlayacaksanız kesinlikle bir eğitmenle atlamalısınız. Atlayış sırasında karşılaşacağınız ufacık bir sıkıntı hiç tecrübeniz olmadığından sizi panikletebilecektir. Atlayış yapacağınız yeri önceden tanıyın ve kendinizi bu duruma hazırlayın. İniş yeri ve zamanı en önemli anlardan bir tanesidir. İneceğiniz zemini olabildiğince yumuşak bir zemin olarak ayarlamalısınız.
Paraşüt Kemerinin Koruma Olasılığı?
Extreme sporlardan en çok tercih edilen dallardan biriside paraşüt ile atlamadır. Antalya, Fethiye, Muğla gibi yazlık ve açık dağlık alanlarda her çeşidi yapılabilen bu spor adrenalin bağımlısı insanlar için birebir. Extreme sporlarda en çok merak edilen şey ise hayati tehlikenin nasıl en aza düşürüleceğidir. Birçok malzeme gerektiren bu spor paraşüt kemer, uçuş tulumu, kask, asıl ve yedek paraşüt gibi birbirinden önemli malzemelere yer verilir. Yedek paraşüt siz atladığınızda asıl paraşüt devreye girmediğinde açılarak sizi ölüm riskinden kurtarır. Tulum ise havadaki basınçtan cildinizin en az şekilde yaralanacağından emin olur.