Paraşüt tipi emniyet kemeri bedenleri üretici firmalara göre zaman zaman farklılık gösterir ancak genel olarak bir çok markada sırası ile S, M, L, XL, XXL beden kemerler mevcuttur. Bu noktada bazı hususları hatırlatmakta fayda vardır, paraşüt tipi emniyet kemeri yüksek bina ya da baraj inşaatlarında, yüksek gerilim hatlarının tamiratında, binaların çatı ve boya işleri esnasında 3 metre yüksekliğin aşıldığı tüm tehlikeli işlerde kullanılmaktadır. Paraşüt tipi emniyet kemeri kullanımı insan sağlığı ile direkt ilintili olan hayati bir konudur. Seçtiğiniz ürünü satın almaya mutlaka bir uzman görüşünü alıp akabinde karar verin.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Taşıma Kapasitesi
Paraşüt tipi emniyet kemeri taşıma kapasitesi ürün ambalajında açıkça belirtilmiş olmalıdır. Satın alacağınız ürün Avrupa ve dünya güvenlik standartlarına mutlak suretle uygun olmalıdır. Ürünü FCC, CCC, VCCı, CE gibi sertifikalarının mevcut olduğundan emin olmadan almayınız.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kaç Kilo Taşır
Paraşüt tipi emniyet kemeri kaç kilo taşır ya da başka bir ifade ele paraşüt tipi emniyet kemeri taşıma kapasitesi nedir gibi sorular ürün tedarikçilerine çokça sorulmaktadır. Dokuma omuz sırt kolonlarının standartlarda belirlenmiş malzemeden imal edildiğini, ebatlarının doğru olduğunu, bacak ve sırt tokalarında hiç bir sorun olmadığını varsayarak paraşüt tipi emniyet kemerleri 200 kilogram ağırlık taşıyacak şekilde dizayn ve imal edilmişlerdir. Kemer sistem ağırlıkları ortalama 1 kilogram kadardır. Paraşüt tipi emniyet kemerleri son derece tehlikeli çalışma alanlarında kullanılmaktadır. Uzmanların tavsiyelerini mutlaka alınız, ve satın aldığınız firmadan ürün sertifika bilgileri ile referanslarını isteyiniz.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanma Talimatı
Paraşüt tipi emniyet kemeri kullanma talimatı satın aldığınız ürün ile birlikte size gelecektir. Ancak bir kaç genel hususta iş güvenliği açısından şu talimatları irdelemekte fayda vardır. Emniyet Kemeri ile bağlı olarak iş yaparken kati suretle sigara içmeyiniz. Yine çalışma alanınızda yer alan sivri ve keskin köşe ve kenarları dikkatle gözetiniz, olabildiğince onlardan uzak durunuz. Çalışma esnasında yanıcı, uçucu, parlayıcı kimyevi maddelerle asla iş yapmayınız. Paraşüt tipi emniyet kemeri kişiye özel malzemedir. Başkasına ait emniyet kemerini kullanmayınız, size ait olan kemerin başkası tarafından kullanılmasına izin vermeyiniz.