Paraşüt tipi emniyet kemeri fiyat seçenekleri seçtiğiniz modele göre farklılık gösterir. Yüksekte çalışma iş güvenliği ekipmanlarının başında gelen paraşüt kemerlerini çalışılacak olan yüzeye göre seçersiniz. Yüksekte çalışanlar için fonksiyonel kategoriler şunlardır:
- Düşüş durdurma
- Pozisyon alma
- Kuşatılmış alan
- Halat bağlantısı ve geçişi
- Kurtarma
Yüksekte çalışan kişilerin can güvenliğinin sağlanması yasalar tarafından korunur. 3 metreyi aşan yükseklikte çalışan kişiler düşüş durdurucu ekipmanları kullanmak zorundadır.
Emniyet kemeri, şok emici ve sabitleme bağlantısı düşüş durdurucuları oluşturur. İş güvenliği ekipmanları birlikte takım olarak işlevsel olurlar. Ekipmanları seçmeden önce düşüş mesafesi hesaplanır. Düşüş mesafesi hesaplandığında oluşabilecek senaryolara karşı önlem alınmış olur.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanma Talimatı
Paraşüt emniyet kemerleri garantili ürünlerdir ve kullanma talimatı ile birlikte gelirler. Kemeri kullanacak kişi kullanma talimatlarına uymalıdır. Paraşüt tipi emniyet kemeri fiyat dayanıklı bir ürün olduğu için uzun vadede ekonomik seçeneklere sahiptir.
Emniyet kemerleri her bedene uygun olurlar ve kişi kullanmadan önce kendi ağırlığını tam olarak taşıyacak olan ekipmanı seçmelidir. Ağırlığına göre yanlış kemeri seçerse istenmeyen sonuçlar yaşanabilir.
Emniyet kemerleri karabina, lanyard, yaşam halatı ve şok emici ekipmanları ile beraber kullanılır. Karabina emniyet kemerine ve kişinin ağırlığına göre seçilir. Tüm iş güvenliği ekipmanları kullanıldıktan sonra bakıma sokulmalıdır. Hasar kontrol yapılmalı ve güvenlikten emin olunmalıdır.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Satın Al
Paraşüt tipi emniyet kemerleri online olarak web sitesinden sipariş verilebilir. Paraşüt tipi emniyet kemeri kullanan kişinin vücudunu tam olarak sarar ve korumaya alır. Omuzlar ve bacakların bağlantısı göğüs kısmındaki bağlantılar sayesinde yapılır.
Emniyet kemerinin sırt kısmında paslanmaz çelikten D halkası olur. Her kullanımdan önce D halkasına asılmak suretiyle güvenliği kontrol edilmelidir. Bakım sırasında emniyet kemerinin şeritlerinin renginin doğallığını yitirip yitirmediğine bakılmalıdır.
Dikiş yerleri her seferinde kontrol edilmeli ve yıpranma varsa emniyet kemeri kullanılmamalıdır. Bakım ve kontrol düzenli olarak yapılmalıdır.