Bel Kemeri
Düşme ihtimali olan yerlerde bel tipi emniyet kemeri kullanılmak asla doğru birşey değildir. Düşme esnasında bel tipi emniyet kemeri kullanırsanız sırt yaralanmaları ve şiddetli karın ağrısı oluşabilir. Bel kemerini daha çok alçak alanlarda kullanmanız gerekmektedir. Emniyet kemerinizi kullanmaya başlamadan önce dokuma kumaşını, tokasını, D halkasını ve imalatçı firmanın etiketini kontrol etmeniz gerekmektedir.
Kumaş D Halkası
Kullandığınız emniyet kemerinin kumaşında herhangi bir yıpranma, yırtılma, sökülme gibi şeylerin olmaması gerekmektedir. Bu gibi sorunlar kemerinizde varsa o kemeri kesinlikle kullanmamalısınız. Aksi takdirde bu sizin için büyük bir tehlikedir. Kemerinizin D halkası yamulmamış veya aşınmamış olmasıda gerekmektedir.
Nasıl Takılmalı?
Kullanan kişinin bedenine uygun olmalı ve kullanıcının bel etrafına rahatça takılıp çıkarılmalıdır. Kemerin olası bir durumda kaymaması için belinizin tık üst tık şeklinde sıkmanız gerekmektedir. Kemer kalça veya leğen kemiklerine kadar inmelidir ve böyle daha güvenli olacaktır. Emniyet kemerini taktıktan kemerin tokası ön kısma gelecek şekilde ayarlanmalıdır. Kemerin fazla kalan kısmı ise kesinlikle boşta kalmamalıdır, kemerin tokasından geçirilmelidir.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri
Yüksek ve düşme tehlikesi olan yerlerde kullanılan paraşüt tipi emniyet kemeri sizi güvende tutacak en önemli kemerdir. Vücudun tüm bölgesinden takılan ve sizi güvende tutan kemer türüdür. Herhangi bir düşme durumunda düşme baskısını en aza indirecektir.
Kemer Tokası
Genelde birçok paraşüt tipi emniyet kemerlerinde birbirine geçmeli tokalar kullanılmaktadır. Bu tokaları birbirine geçirerek önce test ederek kullanılmaya başlanmalıdır. Böylelikle daha güvenli olacaktır. Kullandığınız tokalarda herhangi bir defarmasyon yada bükülme, paslanma gibi sorunlar söz konusu olmamalıdır. Eğer böyle bir sorunla karşı karşıya kalırsanız kesinlikle o kemer tokasından uzak durunuz bu sizin için daha güvenli olacaktır.