Paraşüt tipi emniyet kemeri standartları düşmeye karşı koruma kuvvetlerini omuz, uyluk ve pelvik bölgeye dağıtan bir vücut destek cihazıdır. Paraşüt emniyet kemeri EN361 standardına göre, düşüş durdurma sistemlerinde kullanılabilecek kabul edilebilir tek vücut emniyet kemeri, tam vücut emniyet kemerleridir.
Paraşüt tipi emniyet kemeri standartları düşme durdurma, düşme durdurma ve iş konumlandırma için paraşüt tarzı emniyet kemerleri, şantiyede işin yapılması için konfor, koruma, kullanım kolaylığı ve esneklik sağlar. İşe konumlanma sisteminde kullanıldığında, emniyet kemeri, yüksekte dengenizi korurken ellerinizle ve vücudunuzun üst kısmıyla hassas görevleri yerine getirme özgürlüğü verir.
Paraşüt emniyet kemerine güvenmemeli ve nasıl kullanılacağını bilmeden yüksekte çalışmamalısınız. Paraşüt tipi emniyet kemeri standartları söz konusu olduğu zaman uluslararası standartlar karşımıza çıktığından bu tarz standartları tam olarak karşılayan ürünlere sahip olmalısınız.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Standartları Etiketleri
Paraşüt tipi emniyet kemeri standartları günümüzde çok çeşitlidir."A" etiketi: Düşme önleyici sistem, yalnızca emniyet kemerinin büyük harf "A" ile işaretlenmiş bağlantı noktasına takılabilir. Dolgulu bel ve bacak halkaları: kordonlar/erişim ekipmanı vb. Kirlenmeyi önlemek için yeterli donanıma sahip olmalıdır. Paraşüt emniyet kemeri işlevi ürüne göre değişiklik gösterebilir.
Paraşüt tipi emniyet kemeri standartları;
- Kolay yükseklik ayarı için sırt ve bel arası
- Uyluğa uyar
- Bacak halkaları ve bel arasında
- Paraşüt tarzı koşum bileşenleri, farklı görevlere hizmet ederek daha konforlu ve güvenli bir kullanım sağlar.
Bacak Halkaları: Gevşek veya gergin olduğunda yanlışlıkla açılmayacak hızlı serbest bırakmalı çift emniyet tokaları.
Kemer: Aletleri takmak için bağlantı halkası ile donatılmıştır
Diğer ekipman: kablo demetini sabitlemek için kullanılır. Paraşüt emniyet kemeri, kullanımı kolaylaştırmak için zengin bir donanıma sahiptir.
Paraşüt Emniyet Kemeri Ne Sıklıkla Denetlenir?
Paraşüt emniyet kemeri standardı, emniyet kemerinin en az 12 ayda bir kontrol edilmesini önerirken, bazı üreticiler, özellikle cihaz zorlu ortamlarda kullanılıyorsa, daha sık muayene yapılmasını önermektedir. Kontroller yetkili personel tarafından yapılmalıdır. TSE'nin kılavuz belgeleri, referans için kusur ve hasar örneklerini içerir.