İş güvenliği emniyet kemeri teknik özellikleri, bir kişinin işini yaparken yaralanmasını önlemek için bir güvenlik önlemi olarak tasarlanmıştır. Rahatça oturacak ve kullanıcıyı dış güçlerden koruyacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır.
Farklı insanlar için uygun şekilde takıldığından emin olmak için farklı boyut ve şekillerde gelirler. Ayrıca, etkinliklerini artırmak ve kullanıcı düştüğünde meydana gelebilecek yaralanmaları önlemek için omuz kayışlı veya kayışsız olarak da mevcutturlar. İş güvenliği emniyet kemeri teknik özellikleri kullanımı rahattır.
İş emniyet kemeri yaralanmaları önlemede etkilidir. Ölüm riskini %50'ye kadar azalttığı tespit edilmiştir. Çalışmalar ayrıca iş emniyet kemerinin alt gövde, boyun ve omurga yaralanmalarını önlemede etkili olduğunu göstermiştir. Ayrıca pelvik yaralanma riskini azaltmada da etkilidirler. İş emniyet kemeri kullanmanın bazı dezavantajları vardır. Hacimli ve sığması zor olabilirler. Ayrıca uzun süre giymek rahatsız edici olabilir. Ayrıca etkili olmaları için güvenlik yönergelerine sıkı sıkıya bağlı kalmaları gerekir.Ürünün özellikleri;
- Dayanıklıdır,
- Ölüm riskini düşürür,
- Koruma sağlar,
- Rahattır,
İş Güvenliği Emniyet Kemeri Nedir?
İş güvenliği emniyet kemeri teknik özellikleri, iş yeri güvenliğinin önemli bir parçasıdır. Olası bir düşme veya çarpışma durumunda bile ciddi yaralanmalardan korunmalarını sağlamak için şantiyelerdeki tüm işçiler tarafından giyilmelidir. İnşaat işleri emniyet kemeri, çalışanların çalışırken taktıkları bir güvenlik cihazıdır.
Düşme durumunda yaralanmayı önlemek için tasarlanmıştır. İnşaat işleri emniyet kemerinde, belin, kolların altında ve göğsün çevresini saran bir dizi kayış bulunur. Kayışlar, düşme durumunda işçiyi yerinde tutmak için tasarlanmıştır. İş güvenliği emniyet kemeri teknik özellikleri bakımından kusursuz bir üründür.
İş Güvenliği Emniyet Kemeri Kullanımı
İş güvenliği emniyet kemeri teknik özellikleri, düşme durumunda işçiyi yerinde tutarak çalışır. Bunu, bel çevresinde, kolların altında ve göğsün üzerinden geçen kayışlar aracılığıyla yapar. Bu kayışlar, işçiyi kafasını yere çarpmasını önleyecek şekilde yerinde tutar. İnşaat işleri emniyet kemeri vücuda tam oturmalıdır.
Giyilirken kaymamalı ve hareket etmemelidir. İnşaat işi emniyet kemeri sağlam bir malzemeden olmalı ve çok fazla aşınma ve yıpranmaya dayanabilmelidir. İnşaat işçisi, çalışırken daima inşaat işi emniyet kemerini takmalıdır. Bunun istisnası yoktur. İnşaat işleri emniyet kemerini takarken, işçi her zaman doğru şekilde takmalıdır. Emniyet kemerinin doğru kullanımını sağlamak için aşağıdaki ipuçları izlenmelidir.